Installation

robotgräsklippare


När du köper robot hos oss vill vi se att du får ett så bekymmerslöst ägande som möjligt, därför sammarbetar vi med Gentas Trädgårdstjänster AB och Trädgårdsmart AB som utför installationer av robotgräsklippare. Med deras erfarenhet av installationer kan de snabbt avgöra om den robot du siktat in dig på är rätt maskin för din trädgård. Även vi i butiken bistår dig gärna med tips och råd inför ditt köp. 


Anlitar ni Gentas eller Trädgårdsmart för installationen av er robot kommer ni att få en driftsäker installation som gör att ni får ut så mycket som möjligt av er robotgräsklippare. Gentas och Trädgårdsmart är specialiserade på Husqvarna Automower & Gardena men installerar även Stihls Imow.

Förberedelser


Inför en installation bör gräsmattan vara nyklippt, gärna med en gräsklippare med uppsamling. Vid torrt väder så kan ni med fördel vattna kanterna där begränsningskabeln skall fräsas ned. Ta bort hinder som inte är tänkta att de skall finnas när roboten är ute och klipper. 

Under installationen


Du behöver inte vara hemma när vi installerar så länge vi kommit överens om vad vi ska göra och att du kan vara tillgänglig per telefon.

Installation


Begränsningskabeln fräses ner i gräsmattan med en specialtillverkad kabelläggare.  Att fräsa ner kabel går betydligt fortare och minskar även risken för kabelbrott än installation med mälor.

Kabeln läggs exakt där den skall vara så roboten presterar optimalt. Det finns olika typer av kabel att välja mellan, standard, premium och mantlad kabel.