Kunskap, kvalitet & service


Det är inte bara det personliga mötet som är viktigt, det är även viktigt att du få med dig rätt grejor hem. Finns det något tråkigare än när du "klickat" hem något från nätet och det visare sig vara helt fel grej för ditt behov?

Får du problem med din produkt har vi mekaniker på plats som är auktoriserade för det vi säljer.


Vi kommer sällan vara billigare än näthandeln, för vi har helt andra kostnader än vad de har. Du betalar mer för den servicen och kunskapen vi ger dig. 

I mitten av oktober 2020 bytte vi företagsnamn, så idag är vi registrerade som Skarholmens Trädgårdsmaskiner AB, allt annat är det samma.

Historik


Peter & Ingrid, startade företaget 1974 i Skärholmen under namnet Skärholmens Bil & Traktor AB. 1979 började företaget dagens inriktning med trädgårdsmaskiner. Från 1988 finns företaget i sina egna lokaler i närheten av Huddinge centrum. Företaget är sedan oktober 2020 registrerat som Skarholmens Trädgårdsmaskiner AB, men kallar vi oss Skarholmens. Vi är en servande fackhandel.


Idag drivs företaget av dottern Kristin, som tillsammans med personalen arbetar för att hålla samma goda service och höga kvalitet på de produkter som säljs.


Vi satsar på kvalitetsprodukter och inriktar oss mycket på miljö och ergonomi. Vi vill att du som ska arbeta med de maskiner och redskap vi säljer ska få det bästa.


Vi ägnar oss en hel del åt import av redskap, däribland den populära serien av skräpplockare. Vi importerar även en del maskiner och tillbehör till Hondas 2-hjulstraktorer.


Vår verkstad reparerar de flesta kända märken. Har du en maskin som är köpt på någon byggmarknad eller varuhus, kontakta gärna oss för att säkerställa om vi kan få fram reservdelar till den. Maskiner som vi inte kan få fram originaldelar till kan vi tyvärr inte ta emot.


Försäljning och service av trädgårdsmaskiner är företagets bas. Här finns maskiner och redskap för underhåll och skötsel av fastigheter, trädgårdar och skogsbruk. I vår välutrustade verkstad utför vi service och reparationer av de flesta kända märken och typer av maskiner. Vi har ett välsorterat reservdelslager. Vi har många kända märken representerade, se vilka under rubriken våra varumärken.


Peter började själv som entreprenör i början av 70-talet och har stor kunskap om hur olika redskap och maskiner ska användas. Han har kommit med många förslag på förbättringar som sedan tagits fram av olika tillverkare. Detta för att underlätta användningen och inte minst för att förbättra arbetsmiljön för användarna. Att minska vibrationer, förbättra ergonomin och få fram så miljövänliga maskiner som möjligt är målet.


Vi arbetar även med att handredskapen ska vara bra och korrekt utformade för användaren och sitt användningsområde. Därav importerar vi redskap som uppfyller våra krav på ergonomi när det som redan finns på svenska marknaden inte räcker till.


Vi tillhandahåller utbildning i daglig skötsel av maskiner och ergonomi inom gröna sektorn som ett fortsatt steg av Peters vision. Läs gärna mer under rubriken utbildning.

Vi är klassade som Säker Butik i samarbete med Säker Skog, för ett ökat medvetande om risker vid användning av motorsåg.


Våra kunder finns i hela landet, men det är i Stockholmsområdet som de flesta kunder finns.

Våra kunder består av både yrkesfolk och privatpersoner.


Ledord som styr vårt dagliga arbete är

Kunskap / Kvalitet / Service / Miljö / Ergonomi


Varmt välkommen hälsar Kristin med personal!       

Team SkarholmensVi är ett glatt gäng som med humor, glädje och stort kunnande hjälper dig med det du behöver för att kunna ta hand om det gröna, vita eller flerfärgade i naturen och trädgården.

"Proffs - inge säljtrams, raka rör"

Masen i Bromma på Google recensioner