Om Kakor (cookies)

Lagen om elektronisk kommunikation


Enligt lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor. Besökaren ska också lämna sitt samtycke till att kakor används.

 

Vad är en kaka?


En kaka är en liten textfil som innehåller information om besökarens inställningar och preferenser för en webbplats. När du besöker webbplatsen sparas textfilen i din webbläsare.


Det finns två typer av kakor. Temporära kakor (session cookies) lagras så länge du besöker webbplatsen. När du stänger webbläsaren tas kakan bort. Den andra typen sparas under en längre tid men har ett utgångsdatum.


Hur använder vi kakor på skarholmens.se?


På skarholmens.se använder vi inte kakor på något aktivt sätt, utan de bara råkar finnas. Kakorna används dock för att formulär ska skickas in på ett korrekt och säkert sätt.


Tredjepartskakor används för statistik


Tredjepartskakor är kakor där avsändaren kommer från en annan domän. Vi använder tredjepartskakor för att sammanställa besöksstatistik, bland annat med hjälp av vårt hemsideprogram one.com. Statistiken används för att analysera hur webbplatsen används.


Samtycke


Genom att använda vår webbplats samtycker du till användningen av kakor på webbplatsen. Om du inte vill tillåta att kakor sparas kan du ändra det i webbläsaren inställningar. Väljer du att inte tillåta kakor kan du dock inte använda alla funktioner på webbplatsen.

Om du vill rensa kakor från din webbläsare kan du göra det i webbläsarens inställningar.


Mer information om kakor


Vill du ha mer information om kakor och lagen om elektronisk kommunikation kan du besöka Post- och telestyrelsens webbplats.

www.pts.se